Feestweekend

Hip hip hoera! Chiro Oevel blaast 50 kaarsjes uit dit jaar en dat moet gevierd worden! We startten ons Chirojaar al met een heus feestweekend en binnenkort doen we er daar nog eentje bovenop, namelijk van 21 tot 23 juli! Drie dagen lang organiseren we tal van festiviteiten voor jong en oud, in en rond de tent op het kerkplein van Oevel.

Vrijdag gaan we van start om 18u30 met een lekkere barbecue. Daarvoor kan u kiezen uit twee menu’s, een volwassenenmenu (met twee vleesjes) en een kindermenu (met één vleesje) , die respectievelijk € 12 en € 8 kosten. Uiteraard is er een heerlijk buffet met salades, pasta’s… enz. inbegrepen, en voor de grote eters kunnen er ook vleesjes bijbesteld worden aan € 2 per stuk. Als alle buikjes gevuld zijn, ruimen we tafels en stoelen aan de kant voor een avond vol optredens! Wie onze podia zal betreden, komen jullie snel te weten! Voor een voorverkoopkaart, te verkrijgen bij Café Dobbeldoes, de leiding en de leden van Chiro Oevel, betaalt u € 10. De late beslissers betalen aan de kassa € 14.

Op zaterdag komen eerst de sportievelingen aan hun trekken op onze heuse strandkarrace! Maximum 16 ploegen van 6 tot 8 deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen in een estafetterace en een parcours met verschillende hindernissen trotseren. Dat zal gebeuren in twee manches, die starten om 12u en 14u30. Per ploeg betaal je € 70 voor de huur van een echte strandkar, de verzekering, een frietje en een aantal drankbonnen. Omdat we daarna ongetwijfeld allemaal dorst hebben gekregen, is het ’s avonds tijd voor een echte Chirocantus! Verwacht u aan het zingen van vele chiro- en andere liedjes en het drinken van vele pintjes (of watertjes uiteraard). Vanaf 18u30 is iedereen welkom en om 19u zal het Io Vivat weerklinken. Voor deze gezellige avond betaalt u €12 als u bier wilt drinken, en €5 als u kiest voor water. Afsluiten doen we met een fuif waarop onder andere de Nightlife DJ’s en Vollenbak voor de beats zullen zorgen. Ook daarvoor zijn voorverkoopkaarten te verkrijgen, deze keer aan €4, aan de kassa betaalt u €6. Deelnemers van de cantus mogen uiteraard gratis genieten van deze afterparty!

De laatste dag van ons feestweekend zetten we meteen goed in met een brunch. Schuif tussen 9u30 en 12u30 jullie voetjes onder tafel voor een heerlijk buffet met diverse pistolets en brood, verschillende soorten beleg, yoghurt, cornflakes, fruit, spek en eieren, frikadellen met krieken, pensen met appelmoes en nog veel meer! Volwassenen kunnen voor €15 van al dit lekkers genieten, kinderen betalen €8. En last but not least, worden zoals gewoonlijk op zondagnamiddag vanaf 14u alle kindjes in de watten gelegd met een leuke kindernamiddag! Kom je uitleven op onze springkastelen en gezelschapsspelen, laat je schminken of kom smullen van lekkere pannenkoeken. Om 14u30 zal er ook een Kubbtornooi van start gaan, waar maximaal 16 ploegen van 4 tot 6 personen zullen strijden voor de titel. Meedoen kan voor slechts €3 per ploeg, plezier gegarandeerd!

Nog een laatste praktische mededeling: voor zowel de barbecue, de strandkarrace, de cantus als het Kubbtornooi kunnen jullie je inschrijven op deze website. Wij kijken er alvast heel erg naar uit, hopelijk jullie ook!